Sunday, December 19, 2010

P.Ramlee genius malaysia

***amaran: entry ini berbaur serius***
salam semua and hi....
tetiba jer nak tulis entry ni......
sebenarnya saya baru jer lepas tengok biografi P.Ramlee.
biografi P.Ramlee ni dah siar lama dah kat astro saluran History
saya pun dah lama aim nak tengok biografi ni
tapi malangnya tarikh biografi P.Ramlee ni disiarkan, saya pulak dah kene balik maktab.
karang saya bukak channel History kat bilik tv asrama,
comfirm sah-sah kene maki dengan ahli blok kan....
mentang-mentang la kau belajar sejarah...tak kan rancangan tv nak tengok cerita sejarah kan....
jadi untuk mengelakkan sebarang kejadian tak diingini, terpaksala saya melupakan hasrat nak tengok biografi P.Ramlee ni....
saya just berharap biografi P.Ramlee ni dapat diulang siar semula oleh astro....
tapi...Alhamdulillah mungkin sebab saya nak tengokkkkkkkkk sangat cerita biografi P.Ramlee,
saya dapat jugak tengok sebab abang saya ada download or mungkin dapat daripada member dia kot video biografi P.Ramlee ni.
memang bersyukur sangat-sangat akhirnya hasrat tercapai hehehe
okay cukuplah saya mengarut.....


sebenarnya saya nak cakap....
saya memang peminat giler cerita korea, taiwan, jepun....tapi
saya juga peminat berani mati P.Ramlee
tak da siapa boleh lawan beliau kat Malaysia ni....
lagu dia, filem dia semuaaaaaaaaa....... saya suka...
saya rasa sejarah hidup beliau sangat menarik.....
mengenai kegemilangan beliau, perangai beliau, zaman kejatuhan beliau........memang sangat menarik
serius saya menangis tengok biografi P.Ramlee ni
zaman kejatuhan P.Ramlee bermula dekat negara beliau dilahirkan sendiri....sedih tak?
banyak sebab kejatuhan P.Ramlee....
tapi bukan sebab itu yang saya nak ulaskan atau ceritakan kat sini......
apa yang saya nak ceritakan pasal industri hiburan Malaysia ini sendiri.....



pada pendapat saya selepas saya tengok biografi P.Ramlee...
saya rasa jika waktu P.Ramlee masih lagi hidup,
dan jika beliau diberi peluang dan kemudahan untuk mengarahkan filem pada waktu itu,
sudah pasti industri hiburan di Malaysia akan jadi lebih baik.
zaman terakhir P.Ramlee di Kuala Lumpur, beliau lansung tak diberi peluang untuk berkarya.
hidup beliau juga tidak dipedulikan.
selepas beliau meninggal, barulah karya beliau diagung-agungkan semula....
gelaran Tan Sri pun dapat selepas beliau meninggal dunia.
sikap orang Melayu ialah, tak berani nak ambil cabaran
kalau kita perhatikan, P.Ramlee mempunyai banyak pengalaman dalam bidang pengarahan, muzik dan sebagainya.
tapi bila beliau kembali di Malaysia, pengalaman beliau tidak digunakan dengan sebaik mungkin...
cuba fikir kalaulah waktu itu kita dapat gunakan ilmu beliau dengan sebaik mungkin,
mungkin situasi dunia hiburan kita juga akan berubah.....siapa tahu bukan?
dalam biografi tu, salah seorang rakan P.Ramlee ada berkata....
ramai orang boleh berikan beliau bantuan, kerajaan dan sebagainya tetapi tiada siapa pun yang melakukannya.
akhirnya, kita kehilangan ilmu yang amat berharga begitu sahaja.
sebab apa? sebab kebodohan kita sendiri......
bukankah perkara sama juga terjadi ke atas kehilangan pulau batu putih....(tak perlu la saya ulaskan nanti masuk ISA pulak he3)
saya ingin katakan P.Ramlee ni genius Malaysia dalam bidang hiburan dan ini pun diakui oleh orang-orang yang berpengaruh dalam industri hiburan ini sendiri.
P.Ramlee menang pelbagai anugerah melalui filem dia....
lagu yang dia cipta masih lagi didendangkan siap ada pertandingan sempena lagu P.Ramlee lagi
dan melalui biografi yang saya tengok, sewaktu zaman kejatuhan beliau,
beliau pergi ke Singapura untuk menghadiri festival filem Asia Pasifik
waktu beliau masuk ke dewan, tiada siapa pun yang menjemput beliau duduk bersama delegasi Malaysia
beliau duduk bersama-sama delegasi Singapura.
namun selepas tamat festival itu, delegasi-delegasi dari negara lain semua berebut-rebut ingin berjumpa dengan beliau.....Allah memang Maha Adil
dan pada pandangan saya situasi ini tidak pernah terjadi dekat artis lain di Malaysia!!!
ada ke? kalau ada sila beritahu ok.
P.Ramlee bagi saya genius Malaysia seba tiada siapa dapat menandingi karya beliau
bak kata salah seorang rakan P.Ramlee....karya P.Ramlee sama seperti lukisan Mona Lisa
siapa yang mampu menghasilkan atau mengubah suai lukisan Mona Lisa untuk menjadi lebih menarik?
tak ada kan?
begitu juga lagu-lagu P.Ramlee....
walaupun diperbaharui or ditukar sedikt sebanyak tetapi lagu asal beliau lah yang paling terbaik.
sebab itu bagi saya, P.Ramlee memang genius Malaysia


apa yang sering saya perhatikan industri hiburan kat Malaysia ni ialah bila dah kehilangan baru nak dijulang.
bila dah berjaya pun baru nak dijulang.
kalau kehilangan tu tak payah cerita la kan semua orang tahu contoh macam P.Ramlee, Yasmin Ahmad
bila orang-orang yang hebat ni hilang, barulah duk sibuk nak bagi anugerah tu la, anugerah ni la....
lepastu yang paling saya menyampah bila ada la kan artis-artis yang berjaya kat luar negara,
barulah sibuk-sibuk duk bising ni la artis yang hebat, mempunyai darah campuran Malaysia dan segala bagai...
memang serius saya rasa menyampah
tapi itu tak bermakna saya tak layan industri hiburan malaysia okey.
saya still lagi tengok filem n drama Malaysia cuma lagu je tak berapa layan....
entahla.....rasa macam tak ada feel sangat
saya rasa biografi P.Ramlee ni memang sangat menarik
anda-anda semua memang sepatutnya tengok...
sebab melalui biografi ini, saya sedar banyak perkara sebenarnya....

biografi P.Ramlee ni memberikan saya satu kisah hidup yang sangat menarik, menyayat hati dan sebagainya
sesiapa yang nak tengok tapi tak tahu macam mana bagi tau lah saya...
insyaallah saya akan cuba usahakan

*** moga roh beliau ditempatkan di kalangan orang beriman...Amin***
 
 
 

Tuesday, December 7, 2010

Random 002

salam semua....
fuhhh dah berhabuk dah blog ni ditinggalkan....
nak kata buzy tak jugak tapi tak tau nak tulis entry baru apa....
sebab tu blog ni ditinggalkan begitu sahaja hu3........
lagi satu sebab tuan blog ni pemalas sikit 
time cuti bukan nak tambahkan pengetahuan ker, kemahiran ker
cuma tahu bermalas-malas sahaja.
yang sedihnya cuti tahun ni pun tak dapat pergi bercuti lagi
alasan, kaki sakit hu3.........
nasib la kau, sapa suruh pegi cium jalan hari tu..........
hari ni masih bosan tahap maksimum so, pergilah melawat blog orang lain. 
pastukan saya jumpa something yang saya nak sangat tapi tengah berkira sama ada mau beli atau tidak
hrmmmmm



ni lah dia......... meja laptop........



rasa nak beli meja laptop ni kan
sebab kat rumah ni kita pemalas
ada meja pun kita still bawak laptop duk atas katil.....
lagi pun kalau letak laptop atas katil lama-lama pun bahaya jugak
sebab nanti laptop cepat panas......
kalau laptop rosak aaaaa itu mana mau cali duit beli balu punya
warna hitam tu pun menarik jugak
tapi kan..........







kalau..............................
















dapat yang ni mesti lagi bestkan
baru semangat sikit nak study.............ALASAN
lepastu saya ingat nak beli lagi satu external hard disc.......
sebab external saya sudah hampir penuh dengan segala macam cerita......
tolonglah paham saya bukan membazir
tapi sebab saya kan peminat kipas susah mati korea, jepun, taiwan
jadi external sudah mau penuh.......
so, kali ni mau beli yang 1 tera punya.........
2 tera ada jual x sekarang????



*** kalo ni la hard disk saya hurmmm nauzubillah la kesan gigi je banyak kat situ slurppp***

Sunday, November 21, 2010

tragedi november.....

salam semua.....
rasanya hampir sebulan dah blog ni tak dijenguk.....
bukan tak nak wat entry baru just tak ada cerita menarik
lagi satu sebab hari tu buzy exam......
n saya terlibat dengan accident motor jugak hari tu
alhamdulillah kecederaan tak teruk
just kena jahit kat lutut 3 jahitan......
n kecederaan kat kedua-dua tapak tangan.....
saya dapat accident ni dua hari sebelum exam.....
mula-mula tu rasa tabah lagi la.....(bajet kuat)
bila bagi tau ayah, ayah cakap nak datang
tapi saya tak kasi ayah datang. saya just cakap saya okey and lutut kena jahit jer
sebab saya tahu kalau ayah tengok keadaan saya,
mesti dia lagi risau.....nanti bawak kereta pun tak tenang
dah la jalan ke lipis tu macam apa jerk
tapi kecederaan ni agak menyukarkan saya jugak
sebab saya nak menulis dalam exam n tangan memang totally sakit.....
nak tak nak kena paksa diri jugak....
sebab kalau saya repeat exam pointer saya akan jatuh....
jadi saya tak nak benda tu terjadi.....
penat tau kumpul carry mark pointer tu tinggi2.... (macam tinggi sangat)
abis je exam petang tu, malam tu saya sorang-sorang kat bilik
rummate balik rumah dier....
malam exam tu saya menangis oh......
bayangkan betapa lambat nye otak saya nak proses untuk menangis hehehe
tapi saya nangis jugak la first rindu gila babas kat rumah
second sebab fikir haritu dah accident dah time orang sibuk hantar assignment
jadi assignment rasa macam cincai pun ada
ni accident lagi time orang sibuk nak exam.....
ntah la.....pedih gak hati ni raser.....
tapi apa-apa pun saya nak ucap terima kasih kat sini
dekat orang yang banyak menjaga saya n menceriakan hati saya sepanjang saya sakit....
mereka la my friends, my beloved sister dan my nurse hehehe



ni ruumate sayer, thanks to you sebab tolong saya kemas barang hari tu
dah la barang aku berat n berkotak-kotak but still tolong angkat jugak.
thanks ek honey......u still my ruumate no 1


yang ni plak member yang sekali accident dengan saya...
sorry ek k.ngah n thanks sebab sentiasa menceriakan hari saya....
luv u...



yang ni plak nurse saya....hahahaha
yang tukang letak ubat, beli makanan, buat lawak semua dia la....
k.sal thanks sangat-sangat....
tak ada apa yang boleh saya bagi kat k.sal untuk balas budi....
luv u so much la hehehe

sometimes bila kita sakit macam ni kita boleh sedar,
siapa betul-betul kawan kita n siapa yang tidak....
apa-apa pun alhamdulillah kemalangan ni buat saya sedar
yang saya tak silap memilih kawan....
mereka sentiasa ada di sisi susah ataupun senang.....

Wednesday, October 27, 2010

Fidofillia

 *** amaran entry ini pun panjang he3***
salam semua.
alhamdulillah entry sebelum ni pasal info 5R dapat bagi maklumat berguna
terima kasih diucapkan atas sokongan yang diberikan he3
so, hari ni nak kongsi lagi satu maklumat
(sejak bila blog luahan perasaan ni jadi blog informasi???)
bak kata pepatah ilmu tanpa amal ibarat pohon tanpa buah (tak ada kaitan lansung)
jadi hari ni nak cerita pasal fidofillia
fidofillia ni bukan penyakita takut air ke bagai (tu water phobia)
terlintas nak tulis benda ni sebab haritu baca blog tya
pasal pembunuhan kejam kanak-kanak itu oleh pak cik dia
tapi pak cik dia bunuh pasal masalah mental lain
yang fidofillia ni pun melibatkan perlakuan ganas dan macam binatang pun ada ke atas kanak-kanak
info ni saya peroleh melalui rencana dewan masyarakat kalau tak silap.
kami kena pilih satu genre rencana dan buat ulasan mengenai rencana tu
kumpulan saya dapat tajuk pasal penyiasatan.....
so jom lah kita lihat sikit pasal fidofillia ni

kawan-kawan semua masih ingat tak pasal pembunuhan adik Nurin Jazlin


pembunuhan kejam yang tak berperikemanusiaan
yang menggemparkan negara kita....
sebenarnya, orang yang melakukan jenayah yang kejam tu adalah penghidap fidofillia
fidofillia ni ialah kecenderungan seseorang melakukan jenayah seks terhadap kanak-kanak
istilah bahasa inggeris dia paedophillia
Penghidap fidofillia cenderung memuaskan nafsu seks terhadap kanak-kanak yang belum mencapai umur baligh. Penghidap penyakit ini merasakan nikmat yang amat menyeronokkan kerana mereka puas apabila melihat kanak-kanak terkulai selepas dirogol.

  Dari sudut psikologi, penjenayah yang menghidap fidofillia mempunyai perasaan sayang yang amat kuat terhadap mangsa, tetapi dalam konteksnya yang tersendiri dan berbeza daripada perasaan sayang manusia normal yang lain. Perasaan sayang ini menyebabkan dia “menyimpan” (culik) kanak-kanak tersebut, sebelum diseksa dan dirogol sebagai kemuncak kepuasan seks curahan perasaan sayangnya.

            Menurut Mohamad Yaacob, pensyarah psikologi di Universiti Teknologi MARA, penjenayah yang melakukan kekejaman terhadap kanak-kanak dikategorikan sebagai penghidap fidofillia sadis. “Seorang penghidap fidofillia sadis bertindak kejam terhadap mangsa (kanak-kanak) bagi membolehkannya mencapai orgasma. Tidak hairanlah mengapa timun dan terung dijadikan alat untuk dimasukkan ke dalam kemaluan mangsa” demikian jelas Mohamad Yaacob.

            “Kali pertama penghidap fidofillia sadis melakukan kesalahan, dia berasa bersalah akibat melakukan perkara sedemikian terhadap kanak-kanak. Perasaan bersalah itu berkurangan semasa kali kedua melakukan kekejaman dan hal ini menyebabkan mereka berasa ketagih dan terus melakukan penderaan seksual terhadap kanak-kanak,” kata Mohamad Yaacob lagi.

            Dalam kebanyakan kes jenayah yang dilakukan oleh penghidap fidofillia sadis ini, mangsa (kanak-kanak) dijerut, dipukul, dicekik atau diberikan tumbukan kuat untuk melepaskan nafsu. Nilai kemanusian memang tidak wujud dalam hati penjenayah sebegini. Jika mangsa meronta, menjerit atau melawan, penjenayah manjadi semakin ganas.

            Dari sudut sains, peranan sistem otak manusia mempunyai kaitan dengan penyakit fidofillia sadis ini. Sistem “limbik” iaitu bahagian otak yang mengawal tingkah laku manusia dalam keadaan tertentu mempengaruhi perbuatan seseorang. Misalnya dalam keadaan bahaya, otak berperanan memberikan gerak balas melawan atau melarikan diri. Maksudnya penjenayah boleh memilih sama ada akur dengan nasib yang menimpanya atau tidak berpuas hati dan ingin mamanifestasikannya ketidakpuashatinya itu. Dalam konteks penghidap fidofillia sadis, apabila kanak-kanak sudah berada di depan mata, sistem otaknya memilih untuk melakukan kekejaman. 

jadi bagi sesiapa yang ada anak perempuan atau adik yang kecil lagi
jagalah mereka baik-baik okey
jangan mudah mempercayai orang
kadang-kadang mereka yang baik dengan kita pun
boleh menghancurkan kepercayaan kita.... 
jadi sentiasalah berhati-hati dan berdoa agar keluarga kita sentiasa dilindungi
insyaallah amin.... 

Monday, October 25, 2010

5R

***amaran entry ini agak panjang okey***
salam semua muahahaha
saja jer nak taip entry terbaru
nak lepas gian berblog kejap he3
maklumlah nak isi masa lapang katakan ki3......
(cis yu-hee daripada kau sibuk taip entry baru baik ko pegi taip report BIG yang terbengkalai)
sebenarnya tiba-tiba rasa nak buat entry pasal tema projek kempen alam sekitar kami
tema kami ialah 5R
ramai dah biasa dengar 3R tapi apa itu 5R?????
5R stands for relax, respons..............eh pe ngarut nirh
5R stands for reduce, reuse, repair, rethink and recycle
okey meh nak cerita satu per satu.....

rasanya kalau recycle tak payah la nak terang panjang lebar sangat la sebab kalau anda masih tak tau lagi saya menyeru anda hantukkan kepala kat dinding beramai-ramai......
dah macam-macam kempen buat untuk recycle ni kan?
barang apa yang boleh recycle?
mestilah, kertas, tin, plastik n kaca......
tapi kan adik-adik n akak-akak bukan semua kertas, botol, plastik n kaca boleh recycle macam tu jer
ada jugak jenis dia.....so nak tau info lebih lanjut tengok kat sini ek
klik gambar untuk imej yang lebih jelas yerk........
lagi satu untuk pengetahuan semua....kalau tak silap sebenarnya dekat jabatan alam sekitar,
ada sediakan satu bekas untuk recycle semua bateri, charger handphone n a few barang eletronik ni
sebabnya masa pergi jabatan alam sekitar kuantan hari tu ada nampak bekas untuk recycle tu
jadi saya anggap maybe semua jabatan alam sekitar ada kot
lagi pun jangan la buang bateri tu sebarangan jerk
kemungkinan boleh menyebabkan keracunan pada air dan sebagainya.....
tolong lah peka sedikit okey.

next ialah pasal reduce = kurangkan
tolonglah kurangkan barang-barang yang sukar nak lupus
contohnya polisterin tu janganla guna sangat.....
cara nak kurang guna polisterin+plastik, jangan selalu bungkus makanan....makan jer kat kedai tu
kalau nak bungkus jugak....bawaklah bekal sendiri okey.
tu pasal barangla....lagi satu pasal eletrik and air
kalau anda duduk kat office or kelas just seorang @ 2 orang.....maknanya dalam lingkungan yang sedikit,
tak payahla pasang semua kipas and lampu.....
macam mana la pemanasan global tak meningkat disebabkan pengunaan eletrik yang melampau.
lagi satu info yang saya dapat.........gosok pakaian untuk seminggu terus lagi menjimatkan daripada gosok pakaian sekali sehari.....(yu hee sila ambil perhatian okey dush2x......)
dari segi air pulak......tolonglah time basuh pinggan, gosok gigi jangan la biarkan air tu mengalir macam tu saja....
sangat-sangat membazir!!!!
kalau nak gosok gigi tu untuk kumur-kumur, sediakan cawan
lagi jimat!!

reuse ialah gunakan semula......
kalau anda beli barang yang rasa boleh guna semua memang bagus
contohnya milo kan..........mula-mula beli la tin dia......
lepastu beli je la yang refill punya. so jimatlah penggunaan tin
kalau rasa tin tu dah berkarat baru tukar.....
plastik shoopping tu boleh guna semula untuk jadi plastik sampah........
jadi tak payahla nak membazir duit untuk membeli plastik sampah lagi.......

repair......ialah baiki semula
pertama sekali, mana-mana alatan yang boleh dibaiki tolonglah baiki
mentang-mentang ko banyak duit boleh buang macam tu jer and beli yang baru....
memang tak sayang alam betul.
kedua....baiki sikap kamu yang tak ambil peduli pasal alam sekitar ni....
sedarlah, banyak cara yang boleh kita lakukan untuk selamatkan alam sekitar

last sekali ialah rethink....
rethink boleh terbahagi kepada dua
pertama pikir dulu sebelum buang
fikir la kalau benda tu boleh guna lagi tak payah la buang.......
kalau tak nak guna bagi la kat orang lain yang boleh gunakan
dah la membazir duit, mencemarkan alam pulak tu
yang kedua fikir dulu sebelum beli......
sebelum membeli tu pikir dulu benda ni ada kegunaan ke tak.......
kalau tak guna baik jangan beli nanti takut akan dibuang begitu sahaja


sekian penerangan saya tak berapa lengkap ni....
kalau nak tahu lebih lanjut google je 5R mesti keluar punya....
sebab apa saya tetiba rasa nak tulis entry ni....
sebab saya sedih tengok sampah yang dibuang macam tu je oleh manusia (termasuk saya)
untuk menjalankan projek ni, saya dan rakan pergi sendiri tempat pengumpulan barang kitar semula tu
tau tak barang-barang eletrik macam peti ais and mesin basuh tu dah setinggi rumah bango dua tingkat tu
nampak sangat teknologi bukan sahaja mampu menjadi hidup manusia mudah tetapi mampu memusnahkan hidup manusia juga bila disalah guna.........
barang-barang lain tak payah cerita la
lebih baik anda tengok sendiri supaya dapat kesedaran sikit
so sebagai salah seorang rakyat Malaysia, saya harap anda perihatin akan keadaan sampah-sampah disekeliling anda.......
tak rasa ke kawasan kita semakin sempit sekarang?
tak rasa ke sungai and kawasan air kita makin kotor hingga banyak penyakit contoh kes kencing tikus tu
tak rasa ke kita makin susah untuk bernafas sekarang?
fikir-fikir kan dan selamat beramal................

Tak Suka Naik Bas Dengan Budak SEKOLAH

salam semua.....fuhhhhh dah berhabuk blog ni
first sorry tu my lovely cik akma....
tak dapat nak join contest tu sebab baru perasan....
saya tak ada gambar candid hahahaha
nampak sangat kaki pantang tengok kamera.......
sorry jugak sebab tak dapat nak update entry baru
banyak je benda nak cerita tapi.....
minggu lepas sibuk dengan program anak angkat
lepas balik daripada program tu sibuk pulak duk study untuk test SDP
SDP is seni dalam pendidikan not seni dalam percintaan hu3
okay enough mengarut
saya selalu cerita pasal pengalaman naik bas kan....
sebab dalam bas pun kita boleh refleks banyak benda sebenarnya....
kali ni nak cerita pasal budak sekolah.....
budak sekolah menengah la bukan sekolah rendah.....
tadi naik bas dari kuantan ke kuala lipis....perjalanan ambil masa selama enam jam
salah satu benda yang saya tak gemar bila budak sekolah naik bas ramai-ramai
campur sekali dengan geng sehidup semati mereka ialah mereka akan buat bas tu macam bas sekolah mereka!! paham tak maksud saya?

macam tadi,
pak cik bas pasang radio, dia orang pasang lagu ikut handphone....
tau tak apa itu pening kepala dengar dua lagu dalam masa yang sama.
dengar lagu tahan lagi....ni nak dengar dia menyanyi sekali
adik.....Malaysia ni negara perihatin.....
banyak lagi tempat adik boleh salurkan bakat adik tu....
akademi fantasia, mentor, one in a million kalau nak yang patriotik masuk la uji bakat bintang RTM!!
yang budak perempuan lagi bagus....ketawa mengilai macam la kami semua dalam bas tu member baik dia


HELLO kamu perempuan tak ada rasa malu ke???
paling tak suka bila berhenti rehat kat temerloh, budak-budak tu turun kejap mesti hisap rokok
naik bas, bau rokok......tak suka la.
nasib la budak-budak ni just naik sampai bentong jerk.
sekolah apa....tak payah la aku nak ambil tau
jangan kerana nila setitik, rosak susu sebelanga....
ada jer 2, 3 orang budak yang baik je dalam bas tu....satu sekolah lagi
tapi sebab mereka-mereka ni imej satu sekolah boleh rosak....
tapi tak salahkan mereka seratus peratus....
sebab ada banyak benda or sebab yang boleh buatkan mereka behave macam tu
lagi satu ialah benda ni boleh balik pada saya balik....
if saya ada sikap berani menegur kan bagus....
at least saya jalankan juga tanggungjawab sebagai bakal pendidik....
tapi saya tak berani.......saya sebenarnya sangat jelous dengan orang yang boleh suarakan pendapat mereka dengan berani........
anyway adik-adik semua......behave la....
kita warga Malaysia ni kaya dengan budi bahasa.....
kita semua pengguna pengangkutan awam tu jadi......hormatilah hak orang lain okeyyyy


yu hee says: lately ni sedih tengok sikap warga muda..........

Friday, October 15, 2010

ambil darah

salam semua....
tajuk tu macam pelik je sikit kan....ambil darah
sebenarnya hari ini pegi hospital sebab nak ambil darah untuk di check

sebelum tu kena PUASA 12 jam daripada makan
memang sekso batin omak tengok orang lain makan sodap-sodap
pagi tadi sebelum pegi hospital,
saya pergi ke jabatan Hal Ehwal Pelajar (HEP)
nak dapatkan cop untuk pergi ke hospital.
nak dijadikan cerita.... ketua jabatan tu memang peramah + mesra alam
masa saya masuk dan nak mintak cop tu dia tengah makan
lepas tu encik tu hulur lah saya sebiji LEMANG
tau tak lemang tu sipi-sipi lagi nak masuk mulut saya.....
nasib baik sedar kalau tak, rugi jer puasa saya.
lepas sampai hospital, kena tunggu giliran sebentar untuk ambil darah.
sebelum saya, ada seorang baby yang kecil je lagi
dengar baby tu meraung buat saya rasa scary jerk...
baru ingat nak bla senyap-senyap
last-last nama saya dah dipanggil
masuk jer, ayat first dan paling best saya dengar daripada nurse tu....
adik sakit apa? kenapa banyak sangat darah kena ambil ni?
WHAT!!! ingatkan satu tabung uji jer. sekali 4 tabung uji darah aku....amik ko
nasib baik nurse tu pandai cucuk so memang tak sakit lansung.
honestly aku cakap bukan semua nurse pandai cucuk.
sebab aku dah pernah tengok sebelum ni.
akhirnya selesai jugak....hantar darah tu ke makmal....
tahun depan, baru boleh jumpa doktor untuk tahu result hu3
TERBAIK!!!

Monday, October 11, 2010

ujian kecergasan....

salam semua...
hari ni ada ujian kecergasan baik punya....
ujian kecergasan yang telah membuatkan
tangan, kaki serta otak aku menggigil sekali....
terima kasih encik pj yerk....
terima kasih juga kepada kawan-kawan yang banyak membantu dan beri support tadi
esok sambung ujian pj
lari 2.4km = 6 kali pusing padang
pukul 2.30 petang.......
seronoknya!!!! kyaaaaaaaa!!!! tak sabar menunggu hari esok (ayat buat sedap hati)

Wednesday, October 6, 2010

KBS WORLD

salam semua...
ari ahad duk rumah....
tekan punat remote astro 303
channel kbs world x da....
yang asyik ada 304 jerk.....
ni rasa dah berangin dah......
pikir posititf, maybe tak da siaran kot....esok nanti ada la
hari isnin tekan.... tak da jugak
dari pagi bawak la sampai malam
masih boleh bersabar lagi.
kemudian hari selasa tengok sekali lagi pagi tu.
tak da jugak.
malam tu dah terasa naik angin....so post comment kat facebook
nasib baik la seorang kawan saya sekolah menengah bagi tau kbs dah tukar siaran.
bukak 303 dah tapi dah 391..... tengok jauh siaran tu berpindah
nasib baik tak bertukar jadi singa lagi....
yeah saya tau saya suka sangat tengok show atau drama korea
tapi itu hak milik masing2 kan
kadang-kadang saya tak paham mentality sesetengah orang ni.
kalau saya tengok cerita tu, bukan saya kacau orang pun
saya tak pernah kutuk gila babas citer melayu
kadang-kadang saya layan jugak cerita melayu
tak paham kenapa ada sesetengah orang bila kita tengok show atau drama korea
duk kutuk-kutuk lelaki ni macam perempuan la, bedah la segala bagai
artis weh...sebab bagi dia orang halal....
artis melayu pun ada jugak duk bedah or duk cucuk.....heh stop di sini takut nanti terlebih kutuk pulak.
stop kan lah tipikal mindset kau tu.
kau buat cara kau dan aku dengan cara aku

yu-hee says: jangan terkejut sebab banyak jer bakal guru yang ada tipikal mindset.....

Tuesday, October 5, 2010

berurut dan kisah seorang ibu

salam....
nampak tak kesengalan dan kemalasan menyerlah
so saja nak sambung 2 cerita jadi satu 
tak payah membazir page sebab membazir tu amalan syaitan (alasan semata-mata)
disebabkan accident, my mom pun bawaklah saya pergi berurut
nasib baik emak kepada kawan ayah saya.... bekas bidan dan biasa berurut
saya nasihatkan kepada kaum perempuan... pergilah berurut
tapi berurut dengan orang yang pakar la... bukan orang yang tau aci gosok jerk
sebab ia baik untuk badan...
sebelum berurut selalu bergantung kat painkiller sebab nak hilang sakit badan akibat jatuh motor.
lepas berurut, tak pandang dah painkiller tu....
jeling pun tak mahu....sakit-sakit badan pun dah tak rasa sangat dah....Alhamdulillah
saya berani cakap....nenek yang urut saya dengan guna minyak afiat tu,
buat saya lagi segar daripada urut kat spa harga ratus2
tapi yer lah...lain orang lain pandangan, lain badan
sumanya berbalik pada diri masing2.




cakap pasal urut nak masuk cerita pasal seorang ibu..
cerita ni berkaitan luahan perasaan nenek tu terhadap saya la
benarlah kata pepatah
seorang ibu mampu menjaga sepuluh orang anak
tapi sepuluh orang anak belum mampu jaga seorang ibu.
kita tengok raut wajah ibu tenang jer....
selalu cakap 'emak tak kisah'
tapi di sebalik hati dia, siapa la yang tahu
bukan ingin mengaibkan sesiapa
tetapi sebagai peringatan, jagalah perasaan ibu kita tu
pernah baca satu kisah di mana orang tu rasa tak senang jerk, gelisah dan sebagainya
lepastu dia tanya ibunya ada rasa hati dengan dia ker apa
ibu dia cakap tak ada
bila dia mintak ibu dia ingat balik dan jujur pada dia....
rupa-rupanya ada ibu dia terasa pada dia....
walaupun benda tu dah lama berlaku, tapi kalau Allah nak tunjuk bila-bila masa pun boleh
pernah baca tak kisah di zaman Rasulullah di mana hamba Allah tersebut susah nak sebut kalimah syahadah
sebab dia sakiti hati ibu dia
lebihkan isteri berbanding ibu.....
jadi kita ambil benda ini sebagai pengajaran...buat anda mahupun saya


***thanks mum for everything, i love u so much***

Monday, October 4, 2010

accident.....

salam semua....
sebenarnya ada banyak benda nak cerita....
mula2 ingat nak cerita pasal kempen alam sekitar tu..
tapi rasa macam dah basi dah, tak semangat nak cerita pasal kempen tu
apa yang boleh dikatakan alhamdulillah semua berjalan dengan lancar cuma sambutan kurang memuaskan
bayangkanlah bakal guru yang masih kurang kesedaran....
duk sibuk pikir tidur jer lebih....
kalau bukan benda tu wajib mesti tak nak buat....
eh..... teremosi pulak teheeeeee
tak perlah yang penting semua dah selesai walaupun banyak jugak rintangannya

lepastu nak cerita pasal camping unit beruniform....
ye lah.....saya ahli puteri islam dari kecil bawak sampai mati....
orang cakap mintak lah unit apa pun....tapi jodoh tetap dengan puteri islam
jangan tanya saya kenapa sebab saya pun tak tahu...
dah stop! lari tajuk plak....
cerita tu pun dah basi jugak....
nak upload gambar bateri kamera dah habis.....
charger tinggal kat asrama.... TERBAIK (currently ada kat umah)

cerita yang up to date bleh saya cerita ialah.....
saya accident.... jatuh motor lepas balik camping....
kejadian berlaku pukul 12.30 hari jumaa, depan asrama lelaki
time tu semua budak lelaki berpusu-pusu balik asrama
TERBAIK SEKALI LAGI UNTUK SAYA
jangan tanya saya apa perasaan saya time tu.....
kalau nak tahu.... try sendiri.....
currently sedang ponteng kelas untuk seminggu
SYABAS UNTUK SAYA

Saturday, October 2, 2010

memori di pagi raya...

baru balik dari camping....
tengah-tengah melawat blog orang lain kawan baikku telah mengajak join satu contest
contest memori di pagi raya....
memandangkan saya tak pernah join mana-mana contest so, nak try la contest ni
syarat dia mudah jer...
1. anda perlu letakkan banner peraduan dekat sidebar di blog anda
2. anda perlu upload gambar anda berseorangan di pagi raya dengan memakai baju raya

hurmmmm.........




loading..............................






see.........

suka gambar yg my sis tangkap....
macam kepulangan dinanti plak....

3.gambar ngan sape-sapelah tunang ke..family ke..mak ke.

so, nak letak gambar ni lah....
gambar ni kabur tapi still nak letak...
ni je la satu gambar yang ada gambar saya dengan atuk....
even kabur pun still suka gambar ni......
sayang atuk.... teh yang selalu atuk buat memang terbaik.....

hurmmmm sekarang nak ajak junior saya huda buat contest ni..... sudi-sudikan lah ek...

Monday, September 27, 2010

HujuNg MinggU YaNg MenyekSakan

salam bloggers....
selalunya bila hujung minggu sudah pasti kita akan mengisi masa
dengan berehat setelah penat bekerja @ belajar kan..kan...kan...
sudah pasti kita juga akan menonton satu @ dua movie
atau keluar berjalan-jalan menghirup udara segar...
tapi hujung minggu saya hari tu memang terbaik.........terbaik sungguh
mungkin lepas ni saya boleh bekerjasama dengan bill gates pulak
nak tau saya buat apa....?
lets chekidout





 *** maaf gambar buruk sebab tangkap guna handset+cabuk+lagi+hina+tak+berkuliti***

seperti yang anda lihat di atas,
saya kena buat perisian pengajaran dengan manual penggunaan
bagi sebelum cuti
tapi buat dalam masa dua hari....
tak buat sebelum cuti sebab baru paham nak kena buat macam mana lepas cuti
ha3...memang terbaik punya alasan.
buat gadis yang telah saya gunakan gambar beliau untuk menjadi cover cd saya
saya mintak maaf dan ingin beterima kasih sebab upload gambar tu
sebab gambar tu je yang menarik...
yang lain tak de teheee....
perisian yang dihasilkan dalam masa 2 hari...
harap-harap tak kena reject la ek...

Thursday, September 23, 2010

JabaTan TeRbukA

pagi tadi pegi cari lect kat jabatannak tanya kelas kat mana
sampai je kat jabatan....alamak ada jabatan terbuka (macam rumah terbuka) pulak
ingatkan nak keluar
tapi semua lecturer kat situ dah ajak makan
nak tak nak saya n member buat la muka tak malu
dapat makan mee kari....
sedap.....slurppppp hari tu balik rumah tak dapat makan mee kari
boleh la lepas gian...
kami siap cakap lagi dekat lecturer mengajar kami....kami makan dululah encik
hahaha nak tak nak en.z terpaksalah bagi
buat lecturer-lecturer terima kasih sebab sudi menjemput kami
rezeki besar kot hari ni
lain kali jemput la kami lagi lalalalala


*** all i can eat....tolak batu dengan kayu jer teheeee***

sibuk.....sibuk

currently tengah sibuk dengan aktiviti kempen alam sekitar
pameran dah siap dah...
hari ni aktiviti mengumpul barang untuk recycle...
wish me luck everyone
currently jugak masih sibuk dengan assignment
bertimbun nak kena hantar
haila....haila
padan muka siapa suruh buat last minit
nak update blog tapi masih menunggu masa yang sesuai...


sayonara.....

Saturday, September 18, 2010

RaNdom 001

salam / hello / olla / moshi2 / anyonghaseyyo / sawadikap....cukup! tau mengada he3
esok dah nak balik maktab dah
pulang semula ke hutan belantara
perasaan????


tak mau....
tak best.........................
urghhh balik ni parti burung hantu pasti bermula



ada assignment kena antar hari rabu ni tapi tak sentuh lagi
tak da mood la nak sentuh assignment bila balik rumah
lagi pun kepala asyik fokus pada projek kewarganegaraan jerk
ni pun ari isnin ni ada satu dua kelas kena tuang...(ponteng) 
tengah pikir kelas mana yang sedap untuk diponteng muahahaha


bukan sengaja nak ponteng kelas
tapi terpaksa sebab kena siapkan tapak pameran
library kat maktab tu dah la bukak pagi jer....
kelas ari isnin ni plak memang sampai petang
so memang dah tak ada masa la nak siapkan tapak pameran
hari selasa dah nak start pameran dah hurmmmmmm
sebut pasal pameran ni risau jugak
harap-harap semua dapat berjalan dengan lancar



ini sahaja cerita random untuk hari ni
cerita lain akan diupdate selepas ini (ayat sonsang diupdate)

yu-hee says:
abah :akak balik nanti abah hantar yer tak payahlah naik bas
saya : yeay!!!! mak jom keluar nak beli barang BANYAK-BANYAK lalalala




Thursday, September 16, 2010

SELAMAT HARI MALAYSIA

salam readers... seperti yang semua tahu...hari ni merupakan hari malaysia
tertubuhnya malaysia ni ialah pada 16 september tahun berapa????


 
 
ingat x kawan2.....????? saper dapat jawab cikgu bagi 10 sen
....tahun 1963 he3
pada mulanya, Tunku Abdul Rahman mencadangkan Persekutuan Tanah Melayu digabung dengan Sabah, Sarawak, Brunei dan Singapura
tapi akhirnya...Tanah Melayu hanya bergabung dengan Singapura, Sabah dan Sarawak pada 16 mei 1963
selepas Singapura keluar daripada Malaysia, tinggallah Sabah dan Sarawak sahaja yang bergabung dengan Malaysia...
jadi kawan-kawan semua, hargailah penggabungan yang membentuk Malaysia ini.
sebab penggabungan ini membolehkan kita menikmati hasil bumi yang melimpah ruah di negeri Sabah dan Sarawak seperti hasil hutan, bijih timah, emas, bauksit dan sebagainya...(menyumbang kepada pendapatan ekonomi negara)
kita menjadi sebuah negara yang unik disebabkan kepelbagaian budaya dan adat serta masyarakat yang berbilang kaum dan etnik
penggabungan ini juga turut menyumbang kepada sektor perlancongan seperti terdapatnya pulau-pulau yang menarik seperti pulau sipadan dan hutan-hutan yang menyimpan pelbagai khazanah alam yang mampu menarik minat pengkaji.







jadi rakan-rakan...hargai dan sayangilah negara kita MALAYSIA




I LOVE MALAYSIA

yu-hee says: cuba mencari asal usul nama malaysia tapi tiada sumber yang konkrit dan boleh dipercayai lagi wat masa ni....masih tertanya-tanya kenapa asal-usul nama malaysia dan kenapa ia dipilih tidak diletakkan dalam buku teks sejarah sedangkan bagi saya itu perkara asas untuk kita tahu sebelum kita mengenali negara kita dengan lebih mendalam....mungkin lain orang, lain pandangan

Tuesday, September 14, 2010

jabatan alam sekitar...

hari ni saya keluar dengan abang, adik n ayah pegi jabatan alam sekitar...
mula2 tanya la kerani tu kat mana tempat nak mintak maklumat
then, kerani tu cakap jumpa puan S kat tingkat atas...
sebelum jumpa puan S akak kerani tu siap call lagi tapi jabatan atas tak berjawab
saya pun pergi la naik tingkat lima ditemani bapak saya
pintu berkunci...x da saper pun
memang kami dimaklumkan daripada awal yang just puan S jer ada minggu ni
so ape-ape hal memang kena berurusan dengan dia jer lah
kami tunggu kat tingkat 5 tu dalam lima belas minit
pastu turun ke tingkat 4, tunggu kat bawah dalam 20 minit macam tu...
putus asa kami pun turun bawah sebab saya pun ada hal lain nak uruskan
pastu ayah saya borak dengan pak cik guard tu...
pak cik guard tu cakap puan tu dah kuar pukul 8.30 tadi...
sila bayangkan, waktu pejabat pukul 8, puan tu keluar pukul 8.30
kami datang dalam pukul 10.15 sampai ke sudah tak balik-balik lagi
kemanakah kamu menghilang puan SSSSSS??? jeng3x....
lepastu ayah saya sambung borak dengan pak cik guard tu.
saya malas nak tunggu n terus masuk kereta....
tau tak..... 

***



***

 
LAMA GILER BAPAK SAYA BORAK DENGAN PAK CIK GUARD TUUUUU !!!!

hambik ko.... ni merupakan penekanan yang bapak saya memang seorang peramah
yang kadang-kadang buat saya malas nak pegi mana-mana dengan dia...
tapi kadang-kadang terpaksa pergi sebab dia banker bapak saya hehehe
1 jam weih.....1 jam bapak saya borak
akhirnya sementara menunggu 1 jam...ni la aksi-aksi gonjeng dan gedik dengan adik saya
ini akibatnya yang berlaku kalau seorang perempuan selalu ditinggalkan lama hahaha

 
 mana abah ni........

 
 



 aksi bleh buat orang muntah darah, muntah hijau dan segala jenis muntah


on the way balik rumah...puan S call ayah saya
lepastu dia boleh cakap ayah saya sibuk hal peribadi dia..
cis orang macam ni la yang selalu menjatuhkan nama jabatan kerajaan...
harap jerk nak mintak maklumat dengan dia
kalau tak, tak inginnyer nak tengok muka dia...
itu pun dah kena sedas dua dari ayah saya...
agaknya dia takut kot kalau kami buat aduan kat pengarah dia...
hermmm macam-macam la orang sekarang ni...
esok kena pergi balik jabatan tu sebab dah janji nak ambil maklumat
harap-harap tak ada masalah lah...
harap-harap, bapak saya tak borak lagi dengan pak cik guard tu 
MUAHAHAHAHAHA


yu-hee says: kepada pekerja kerajaan dan bakal pekerja kerajaan...sila jalankan tanggungjawab dengan jujur ek... dah dapat bonus pun nak monteng jerk keje kui3x



Monday, September 13, 2010

prosecutor princess


sinopsis....

Ma Hye Ri is a woman with an excellent memory and ability to focus, which allowed her to pass the bar exam with ease. Despite her talents, she is more interested in being fashionable and dislikes hard work so she is far from being an ideal prosecutor and has doubts about her suitability for her job. Through her conflicts with senior colleages and struggles with difficult cases, however, Hye Ri gradually matures into a brilliant prosecutor with a sense of duty and justice.

***credit to drama wiki***

salam and hello readers
hari tu dah janji kan nak cerita pasal drama yang baru download ni
best and kelakar giler cerita ni
sebab heroine dia macam bongok-bongok sikit
lepastu gila shopping
dalam cerita ni....saya dah jatuh hati
***






***





***


dengan semua kasut dia hahaha
kasut heroine dalam cerita ni memang kacak la
nasib baik aku tak suka pakai heels
just suka tengok jerk
kalau tak dah lama ajak mak cari....
sesiapa yang minat cerita korea
silalah tengok....
bagi sesiapa yang tinggal di area kuantan
kalau rasa tak malu nak mintak cerita ni kat saya
jemput la datang ke rumah
tapi jangan lupa bawak sampul duit raya beserta not duit warna hijau di dalamnya teheee
kalau anda bawa
saya berbesar hati mengalu-alukan kedatangan anda he3


talking....talking

salam n hello readers
last night i got a call from one of my best friend
ceittt macam banyak je best friend saya ahaks...
well dah lama tak contac dia...
baru ingat nak hantar message tapi dia dah call dulu...
selalu jadi macam tu
bila saya teringatkan dia,
mesti dia akan message or call me secara tiba-tiba
hahaha macam ada telepati (betul ke x??)
miss u so much la...
bila nak jumpa
kalau jumpa raser sehari memang tak cukup
cepat2 datang rumah kalau nak merasa air tangan mak saya...
kalau air tangan saya korang memang just dapat makan maggi jer la...
itu jer yang saya pakar hahaha


*** i wish i can buy this to give to all my best friend....***

yu-hee says: kawan-kawan sekalian bila mahu jumpa ni.... baik jumpa aku cepat sebab aku tengah kaya ni...kalau aku miskin jangan harap aku nak jumpa korang sebab aku tak boleh berlagak hahaha

Friday, September 10, 2010

SELAMAT HARI RAYA


di kesempatan ini, saya ingin mengucapkan...
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN
mohon maaf jika sepanjang menulis blog ni
ada yang terasa dan terluka...
dan terima kasih kerana sudi membaca
repekkan dan karutan dalam blog ini....

Tuesday, September 7, 2010

cuti yang seronok...

fuhhhh dah berabuk dah blog ni
kalau duk rumah memang agak tak berupdate la blog ni..
bukan tak da benda nak cerita...ada jerk
tapi malasnya jangan cakapla....
dan terima kasih juga buat streamyx yang sangat laju,Align Center
saya telah berjaya mendownload drama korea dan taiwan dengan jayanya...
best2x nanti review pasal drama tu saya buat kemudian ek....
walaupun internet laju kerja tak gerak jugak
baru hari ni sibuk nak tengok sebab petang nanti nak gerak balik kampung dah...
tak tau la internet kat kampung macam mana hu3....
sebelum balik cuti hari tu group kami ada buat pertandingan reka cipta model merdeka daripada bahan yang terbuang.
mula-mula risau jugak sebab takut tak dapat sambutan
tapi alhamdulillah sambutan amat menggalakkan serta mendapat pujian daripada pensyarah yang menjadi juri untuk hari tu
hasil model ni akan jadi bahan pameran untuk kempen alam sekitar kami....
ucapan terima kasih yang tak terhingga buat peserta yang menyertai pertandingan ini...


ni jer a few gambar yang dapat tangkap...
banyak lagi hasil mereka yang kreatif...
urm yang ada patung tu menang no 1 tau hu3
takper nanti time pameran akan ditangkap semula
hurmmm pameran lepas cuti nanti so harap-harap semua berjalan dengan lancar...
bahan pun dah ada sikit2...
insyaallah lepas raya nanti akan pergi ke jabatan alam sekitar untuk dapatkan lebih banyak maklumat...
mohon agar dipermudahkan segalanya... amin......

Thursday, September 2, 2010

mari....mari

kenal dah lama....
rapat dah lama...
boleh dikatakan kami tahu hati budi masing-masing...
sebab itu aku tahu pilihan kawan aku yang sorang ni pasti yang terbaik....
jadi di sini saya ingin menyeru rakan-rakan blogger
(ceh...macam orang berpolitik plak)
untuk melawat blogshop rakan saya ni...
blogshop ni baru je diwujudkan
so sila la lawat ke blog ini
http://senoritacloset.blogspot.com/
jangan lepaskan peluang untuk merebut baju yang cantik serta berkualiti...
kerana pilihan kawan aku pasti yang terbaik he3.....

Monday, August 23, 2010

polaroid camera

assalamualaikum semua...
weee....
dah lama nak benda ni.... serius nak giler

tadaa....

ni la polaroid camera....
polaroid camera ni kalau kita tangkap gambar dia keluar gambar terus...
so tak payah susah2 cuci gambar....
cuma nak tangkap shoot2 menarik tu jangan mimpi la...
yang bestnyer polaroid camera ni, kita dapat buat diari bergambar n sebagainya
serius kalau aku ada duit memang nak sangat benda ni..
ni brand fujifilm
aku dah usyar benda ni...
ikutkan hargar kamera ni aku mampu jer beli
harga dia just RM 300 jerk
but harga filem dier memang sakit sebab 1 kotak rm 30
dan dalam satu kotak just ada 10 keping gambar jerk
so...aku memang tak kan mampu beli sebab macam membazir jerk wat masa ni
benda ni rasanya tak ada jual kat malaysia
kalo ada pun susah nak jumpa
aku jumpa benda ni pun kat blog yang jual online...
dia cakap dealer dia memang ambil terus dari jepun so nak beli filem pun dengan dia jugak
aku pulak memang bukan jenis membeli online
+++ sem ni duit memang kering hu3
so lupakan dulu niat tu sementara waktu..
jom cari benda lain yang boleh dibeli.....

Saturday, August 21, 2010

already miss it

hari ini hari sabtu yang dimana maktab aku ada kuliah ganti...
yes of course x best lansung.
dah la tak ada air kat asrama....
arghhhh x selesa lansung....
tapi aku still mandi lagi okeyh hu3....
minggu ni yes sangat buzy....
kami tengah organize projek kewarganegaraan
alhamdulillah buat masa ni semua berjalan lancar...
pada mulanya kami nak buat pertandingan mencipta model
sebab ada beberapa kekangan waktu dan kertas kerja kami masih tak diluluskan....
kami go on dengan plan b iaitu buat kempen...
bahan pameran kami guna model-model hasil daripada pertandingan itu nanti...
that's mean kami akan laksanakan aktiviti pertandingan tu sebagai salah satu aktiviti kewarganegaraan but
untuk projek kami dah sebulat suara untuk adakan kempen...
tapi yang tak bestnyer projek ni... buat aku rasa sangat annoying kat sesetengah orang..
tapi just stop kat situ
malas nak cerita panjang sangat mana tau nanti kena sebar plak
untuk tajuk di atas....
aku sedang menghitung hari untuk balik rumah....
lagi 5 HARI
rindu.... adik, mak, abah, katil n of course streamyx kat rumah he3...
balik nak download cerita banyak2....
aku tak nak duduk kat sini di mana setiap hari puasa aku hanya tambah dosa...
sebabnya annoying dengan orang, kutuk orang.... dan pahala puasa aku NOTHING....
bila aku duk rumah, kurang skit wat benda tak molek...
so....marilah kita banyak2 beristighfar daripada mengupat, mengata orang lain
hai hati tolonglah bersabar untuk 5 HARI LAGI...

Sunday, August 15, 2010

mungkin saya akan sibuk.....

salam semua...
sementara nak menunggu waktu sahur ni sempat la nak berblogging skit
dah masuk hari kelima kita berpuasa dan alhamdulillah,
saya masih dapat menunaikan ibadah puasa serta solat tarawikh berjemaah sampai sekarang.
di kesempatan ini saya nak mengucapkan selamat berpuasa semua...
maaf sebab dah hari ke lima baru dapat wish he3...


puasa tahun ni rasa lain skit
x macam tahun2 lepas...
mungkin sebab nanti dapat puasa 2 minggu kat rumah
lepastu sambung cuti raya seminggu...
seronoknyer larh........
tapi untuk berseronok-seronok time raya & cuti
kami perlu menyiapkan segala kerja-kerja bertimbun kat maktab ni sekarang
buat masa ni, dapat assignment yang perlu organize satu projek kewarganegaraan...
yes!!! sebab tu buzy sampai dapat tengok muka roomate pun
berapa kali je sehari ha3 (tipu giler)
rakan blogger tolonglah doakan supaya projek ni berjalan lancar okeyh....
apa-apa pasal projek ni or sama ada projek ni berjaya atau tidak akan diupdate kemudian...
itu baru kerja projek belum masuk segala ISL, tutorial dengan segala jenis fail yang kene siapkan

hanya mampu bersabar jer la...
moga saat macam ni cepat berlalu..... :-o

Friday, August 13, 2010

adik angkat ku....



salam semua...
nak cerita pasal adik angkat orang asli yang kami dapat jumaat lepas.
sorry sebab dapat adik angkat jumaat lepas tapi jumaat ni baru boleh cerita...
totally buzy dengan banyak kerja yang perlu disiapkan
okey back to the story...
adik angkat aku namanya norma a/p bahari...
budak ni tak gaya orang asli sangat
dia macam style orang asli moden....
sumer orang jealous dengan adik angkat kami ki3....
norma ni macam kami gak...minat korea...
adik memang best la
lepastu dia baik................sangat
kira macam menurut arahan jerk
tengok adik angkat orang lain dah lesap ke mana dah pun....
malam jumaat tu ada dinner untuk adik angkat
tema malam tu ialah kerjaya.
kami hiaskan adik kami jadi setiausaha....itu pun pakai tangkap muat dengan baju yang ada
tapi alhamdulillah kami menang jugak....
*adik norma....

norma just bermalam satu hari je kat bilik kami...
petang sabtu dia dah berangkat pulang dah...
masa dia nak pergi tu agak sedih...
walaupun sekejap serius aku suka gila budak norma ni....
to norma... kamu kena belajar rajin-rajin ok
semoga kamu berjaya mencapai cita-cita kamu...
akak akan rindu sama kamu okey.........

Thursday, August 5, 2010

birthday party...

semalam sambut birthday party roomate aku..
setelah berjaya merancang dengan member-member yang lain,
kami berjaya membuat surprise dekat roomate aku ha3...
banyak giler aku makan semalam.
selain daripada makan kek yang aku n member aku lagi sorang belikan,
aku jugak melantak mee sup.
pastu share chiken chop dengan roomate aku
makan fries dan last sekali rembat sate member aku yang berapa cucuk ntah...
ha3 perut rasa macam apa jerk
tapi serius memang seronok sebab minggu ni asyik tension jerk sekali sekala keluar seronok jugak.




ni kek birthday roomate aku
maafla sebab tangkap guna handphone hina jadi gambar macam tak selera lansung
tapi serius kek ni sedap gila sebab ia ditabur cip2 coklat
aku tak sentuh pun kek sangat tapi duk sibuk ratah cip coklat tu ha3...
gambar makanan lain???
maaf tak sempat nak amik sebab perut kebulur giler....teheeeee

p/s: esok akan dapat adik angkat orang asli. dia akan bermalam satu malam kat bilik aku. aku dapat adik form 3 dari smk sungai koyan...cerita pasal adik angkat ni akan dilanjutkan seterusnya......